Someren – Speelheuvelstraat 22

€ 975.000,-
Te koop

Omschrijving

Raadhuis Makelaars biedt u te koop aan: een comfortabel en zeer degelijk gebouwd herenhuis, op één van de mooiste locaties in Someren gelegen; midden in het centrum aan een karakteristieke straat, met een werkelijk fantastische tuin. “Ik had nooit verwacht hier ooit weg te gaan”, aldus de eigenaar. Kom u overtuigen waarom hij dat zei!

Vooraf: met een totale perceeldiepte van 100 meter heeft dit object een verrassende en bezienswaardige vrije achtertuin. Bijzonder bij een ligging zo dichtbij alle voorzieningen in het centrum van Someren.

Vanuit de woning en eigen tuin kijkt u aan de achterkant uit op het vele groen op de belendende woonpercelen en van het Slievenpark, een beschermd groengebied. Aan de voorkant ook een wijds groen uitzicht door de Tuinstraat heen, daarom terecht: “Wonen in het groen en dat in hartje Someren!”.

De architectuur van de woning is dertiger jarenstijl: een hoge dakvoet, overstekken, uitbouwen in het dak, weliswaar met eigen signatuur in materiaal- en kleurgebruik en gevelopeningen; een ontwerp van de hand van Harry Baken Architekten BNA te Valkenswaard.

Globale indeling begane grond

De begane grond van de woning is overal voorzien van een tijdloze lichte marmeren vloer Vidraco Molianos met vloerverwarming, die in 2014 opnieuw geschuurd en gepolijst is.

Hal-/entree met een meterkast, garderobehoek, een toiletruimte met een wandcloset en een fonteintje, de trapopgang en toegang tot de werkkamer en de woonkamer.

De woonkamer is uitgevoerd als een kamer-en-suite, met een eetkamer aan de voorzijde, groot circa 4.40 x 3.88 meter en een op de achtertuin georiënteerde zitkamer, groot circa 4.96 x 6.36 meter, met een zowel open als dicht te stoken open haard. Liever een gashaard? De gasleiding ligt er al. De zithoek heeft een schuifpui naar de achtertuin.

De separate keuken is voorzien van een Siematic type 7007 MRL Camee inrichting in een hoekopstelling, voorzien van diverse apparatuur.

Naast de keuken is de bijkeuken gesitueerd met de aansluitingen witgoed.

Op de begane grond is er verder nog een kantoor-/werkkamer, groot circa 2.56 x 2.75 meter, fraai uitkijkend op de straat.

Globale indeling eerste verdieping

Overloop met separaat toilet met vloerverwarming en toegang tot overdekt balkon straatzijde;

Slaapkamer 1: rechtsachter gesitueerd, ouderslaapkamer, groot circa 5.00 x 3,66 meter, met vloerbedekking, een ruime inloopkast en een schuifpui naar het dakterras;

Slaapkamer 2: rechtsvoor gelegen, groot circa 4.40 x 4.10 meter, met vloerbedekking;

Slaapkamer 3: linksvoor gelegen, groot circa 3.36 x 4.10 meter, met vloerbedekking;

De badkamer is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, een douche en dubbele wastafel in een meubel. geheel betegeld en voorzien van een ligbad, een douche met een glazen douchescherm en thermostaatkraan en een vaste wastafel. Een praktische waskoker zorgt dat uw wasgoed in de bijkeuken terecht komt.

Globale indeling tweede verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Er is een voorzolder met een dakkapel, die de mogelijkheid voor een studeer-/werkplek biedt en twee zolderkamers met recente vloerbedekking, geschikt voor het realiseren van extra slaapkamers.

Garage

Links naast de woning bevindt zich de garage. Deze is in spouw gebouwd en is groot 3.68 x 7.68 meter binnenwerks en voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, een elektrisch bedienbare garagedeur in een kozijn met daglichtstroken, een kastenwand, een koelkast, en een vlizotrap naar een bergzolder boven de garage en de overkapping achter de woning. Bergruimte voldoende dus.

Parkeren

Voor de garage is er de mogelijkheid om twee auto’s te parkeren. Er bestaat de mogelijkheid tot het realiseren van een tweede inrit met extra parkeerplaats. Verder is er ruime parkeergelegenheid in het openbare gebied.

Bijbouw

Halverwege de achtertuin is een multifunctioneel tuinhuis, groot circa 40 m2 gebouwd, in dezelfde stijl en met dezelfde duurzame materialen gebouwd als de woning. Het tuinhuis is voorzien van elektra, wateraansluiting en verwarming via een gevelkachel. U heeft er vast een bestemming voor.

Tegen het tuinhuis is er een afdak met poort en er is een tuinberging met een beregeningspomp.

Tuin

En dan de tuin… Waar vindt u -echt midden in het centrum- een achtertuin van ruim 80 meter diep, met de uitstraling en privacy zoals bij deze woning?

De tuin is gevarieerd en verzorgd ingedeeld en volledig afgescheiden van de buurpercelen met verzorgde hekwerken en hagen. In achtertuin zijn meerdere terrassen aanwezig; bij de woning deels overdekt terras met mogelijkheid gasverwarming. Er zijn meerdere buitenkranen, een basic beregeningsinstallatie, tuinverlichting met lantaarns en verstralers, een afdakje voor de opslag van haardhout nabij zitkamer, een duurzame pergola met begroeiing, leibeplanting van lindebomen met stevige staalconstructie; voormeld tuinhuis met overkapping en terras, diverse stalen bogen klimbeplanting; ‘kampvuurcirkel’ met stookplaats, een kleine moestuin, een boomgaard, volop gazon met speelruimte en royale duurzame bestratingen voor en achter het huis, overwegend in oude gebakken klinkers passend bij de architectuur, de locatie en vooral de woonsfeer.

Voorzieningen:

- Inbraakwerend hang- en sluitwerk, afgesloten poorten, buitenverlichting en alarminstallatie;
- Goede vloer-, gevel-, dakisolatie, beglazing HR++, verwarming via HR-ketel en ventilatie-warmtepomp; tevens met veel glas gebouwd op benutting passieve zonne-energie;
- Houtwerk van kozijnen, ramen en deuren in Iroko hardheidsklasse 1;
- Nefit TopLine Aquapower II HRC30 cw5 en ventilatiewarmtepomp Inventum Ecolution Combi 50, respectievelijk in 2015 en 2016 nieuw geïnstalleerd op zolder; verwarming in alle ruimten via convectoren en ondersteunende vloerverwarming in marmeren vloer.
- Begane grond voorzien van vloerwarming via cv; sanitaire ruimten verdieping elektrische vloerverwarming; bij- en sfeerverwarming via Barbashaard, open en gesloten te stoken.
- Ventilatie met warmteterugwinning via voormelde warmtepomp; tevens hebben alle verblijfsruimten te openen ramen voor natuurlijke ventilatie, steeds minstens 1 ervan uitgevoerd in draai/kante; op de verdieping zijn alle ramen te openen voor wassen en onderhoud buitenkant van binnenuit;
- Vaste internet-aansluitingen aanwezig bij eventuele vaste werkplekken in werkkamer woning en in tuinhuis, overige draadloos; TV-aansluiting aanwezig in de meeste verblijfsruimten beneden en boven inclusief badkamer en overkapping begane grond.

Algemeen

- Een praktische woning met effectief ruimtegebruik, korte looplijnen en veel glas en licht;
- Prima staat van onderhoud;
- Superlocatie, rustig en toch direct in het centrum;
- Someren is een gezellige gemeente met ruim 19.000 inwoners, met een hoog voorzieningenniveau, waaronder vier supermarkten en gezellige horeca;
? Uitstekende wegverbindingen naar Eindhoven (20 minuten), Venlo (20 minuten) en
Weert (15 minuten);
- Basis- en voortgezet onderwijs (VMBO-gymnasium) in Someren en buurgemeente
Asten;
- De Strabrechtse Heide, de Grote Peel, golfbanen, diverse bosgebieden en een rijk
verenigingsleven bieden ontspanning voor iedereen.
- Bezichtigingen uitsluitend via Raadhuis Makelaars na vooraf gemaakte afspraak.

Kenmerken

  • Vraagprijs: € 975.000,- k.k.
  • Woningtype: Vrijstaand
  • Bouwjaar: 1995
  • Perceeloppervlakte: 2.215 m2
  • Inhoud: 740,00
  • Gebruiksoppervlakte wonen: 184 m2
  • Aantal kamers: 6
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Isolatievoorzieningen: Volledig geïsoleerd
  • Garage / Berging: Aangebouwd steen

Plattegronden

Locatie