Lierop – Laan ten Boomen 37

€ 750.000,-
Verkocht

Omschrijving

Raadhuis Makelaars biedt u te koop aan: een geweldige woonboerderij in het bijzondere en beschermde gehucht “Boomen” in Lierop, gemeente Someren. Deze karakteristieke woonboerderij biedt alle voorzieningen op de begane grond, en een fijne werkruimte op de verdieping. Wilt u bijzonder wonen? Maak graag een afspraak voor een bezichtiging.

Globale indeling, begane grond

De entreehal van deze woning is vanaf de straat gezien aan de achterzijde gelegen. In Brabant zeggen we niet voor niets “Kom maar achterom”! De hal is voorzien van een handvormplavuizenvloer, stucwerkwanden, een houten delen plafond en een meterkast (15 groepen).

Vanuit de hal is eerst bereikbaar keuken, groot circa 3.80 x 4.80 meter, voorzien van een handvormplavuizenvloer met vloerverwarming, een kunststof keukeninrichting in een hoekopstelling, voorzien van een composiet werkblad, een vrolijk betegelde achterwand, een gaskookplaat, afzuigkap, elektrische oven, een koelkast en een vaatwasser. Een eiken gebint en licht geschilderde balken en houten delen geven de keuken extra cachet. Een heerlijke keuken met ruimte genoeg voor het plaatsen van een eettafel. Ziet u zich al zitten met een kopje koffie en de krant?

Vanuit de keuken kunt u naar de provisiekelder. Deze is voorzien van een tegelvloer en grotendeels wandbetegeling en uiteraard ideaal voor uw proviand. Of goede flessen wijn, uiteraard.

Boven de kelder is er een open opkamer, in gebruik als leeshoek en tevens diende als bordestrap naar de verdieping.

De L-vormige woonkamer is in het totaal groot circa 72 m2 en verdeeld in verschillende hoeken.

Eerst hebben we de eetkamer. Een heel fijne ruimte om gezellig met uw gasten te tafelen, met een directe verbinding naar de keuken.

Vervolgens is er fijne zithoek, met een open haard in een schouw met deels schoonmetselwerk en deels stucwerk wandafwerking. Hier kunt u lekker tot rust komen met een knapperend haardvuur.

Tenslotte is er een fijne separate study-/muziekhoek, welke ook vanuit de hal bereikbaar is.

De handvormplavuizenvloer met vloerverwarming is over de hele kamer doorgelegd, er zijn lichte stucwerkwanden en ook hier is er een mooie combinatie van oude eiken gebinten en licht hout toegepast. In de woonkamer zijn voorzetramen toegepast op de ramen aan de kopse zijde.

Terug in de hal aangekomen kunnen we naar de volgende ruimtes:

Bijkeuken met een tegelvloer, halfhoog betegelde wanden, een roestvrijtalen werkblad met spoelbak, de aansluitingen witgoed en de gasgestookte Intergas c.v.-ketel.

De toiletruimte is voorzien van een bijzonder model Engelse toiletpot met bijbehorend fonteintje.

Doucheruimte, geheel betegeld, met douche en een wastafeltje;

Gang met drietal inbouwkasten;

Slaapkamer 1: groot circa 3.11 x 5.11 meter en voorzien van een parketvloer, stucwerkwanden en een licht schroten plafond;

Slaapkamer 2: groot circa 2.85 x 4.03 meter en voorzien van een parketvloer, stucwerkwanden, een licht schroten plafond en een vaste wastafel;

Slaapkamer 3: groot circa 3.65 x 3.775 meter en voorzien van een parketvloer, stucwerkwanden, een licht schroten plafond en een vaste wastafel;

Slaapkamer 4: groot circa 2.60 x 3.775 meter en voorzien van een parketvloer, stucwerkwanden, een licht schroten plafond. Deze kamer is nu in gebruik als kleedkamer;

De badkamer is geheel in lichte tinten betegeld en voorzien van een ligbad, een dubbele wastafel en een toilet. De badkamer heeft natuurlijke daglichttoetreding door het buitenraam.

De gang geeft nog toegang tot de garage.

Globale indeling, eerste verdieping

De eerste verdieping is een heerlijke ruimte! Een riante videkamer: groot circa 8.50 x 5.60/3.70 meter en voorzien van vloerbedekking, oude balken in het zicht en fantastisch licht. Een ideale ruimte voor een bibliotheek of kantoor. Door het vide-idee zit u apart, maar heeft u toch contact met de mensen in de kamer.

Garage

De inpandige garage is groot circa 10.07 x 8.30/6.65 meter binnenwerks en voorzien van elektrisch bedienbare openslaande houten garagedeuren. Er is een betonnen vloer, een zinken uitstortbak, een eiken gebint en toegang tot een open bergzolder/schelft. Het rondhout en de rietkap is in het zicht.

Tuin

De fraai aangelegde achtertuin is voorzien van gazon, borders, bomen, klinkerbestrating, een put, een notenboom en een terras. Een fijne, beschutte tuin met veel privacy.

Gehucht Boomen

Dit gehucht is een beschermd dorpsgezicht en is een typisch voorbeeld van het ontstaan van een hoeve-akkerdorp. De eerste Boomsche hoef stamt uit 1254 en viel onder het gezag van de Abdij van Postel. Na de Vrede van Munster in 1648 kwam de hoeve aan de Staat. In 1740 werd door de staatsrentmeester geestelijke goederen de hoeve Boomen openbaar verkocht. In de 19e eeuw werd het gehucht verder uitgebreid en bestaat nu uit 7 oude en 3 nieuwe boerdijen. Boomen kreeg in maart 1996 de status van beschermd dorpsgezicht, met vijf boerderijen als rijksmonument. Tevens werden de verdwenen boerderijen herbouwd.

Marialinde

Op de grens van de percelen Laan ten Boomen 37 en Boomen 14 staat een circa 370 jaren oude Lindenboom. In de holte van de stam staat een Mariabeeldje, uit dankbaarheid dat in het gehucht Boomen in de Tweede Wereldoorlog geen slachtoffers gevallen zijn.

De boom is geadopteerd door de Bomenstichting.

Algemeen

- Een mooie, karakteristiek woonboerderij met rietkap en deels pannendak;
- Mooie elementen zoals eiken gebinten en mooie balken;
- Heerlijke woonplek: kern Lierop bevindt zich op 1 kilometer afstand, centrum Asten op circa 4 kilometer en het centrum van Someren op circa 5 kilometer afstand;
- Basisscholen en voortgezet onderwijs bevinden zich in Lierop, Someren en Asten;
- Someren is een gezellige gemeente met ruim 19.000 inwoners, met een hoog voorzieningenniveau: winkels, terrassen, openluchtzwembad, scholen (basis- en voortgezet onderwijs), cultuur, verenigingen en uitstekende wegverbindingen naar Eindhoven, Venlo en Weert en de Strabrechtse Heide, de Groote Peel en diverse bosgebieden om te recreëren;
- Bij verkoop wordt door verkoper een bankgarantie verlangd ter grootte van 10 % van de koopsom, te stellen bij de behandelende notaris;
- Bezichtigingen uitsluitend via Raadhuis Makelaars na vooraf gemaakte afspraak.

Kenmerken

  • Vraagprijs: € 750.000,- k.k.
  • Woningtype: Vrijstaand
  • Bouwjaar: 1880
  • Perceeloppervlakte: 1.073 m2
  • Inhoud: 1.650,00
  • Gebruiksoppervlakte wonen: 359 m2
  • Aantal kamers: 6
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Garage / Berging: Inpandig

Plattegronden

Locatie