Zorgkosten blijven stijgen en dat betekent dat u ook meer gaat betalen. Voor volgend jaar wordt verwacht dat de meeste verzekeraars de premies laten stijgen, gemiddeld met zo’n 10 euro per maand. Hoe kunt u besparen op de zorgverzekering? Zes tips op een rijtje.

  1. Kiezen voor naturapolis
   Verzekeraars bieden hun basiszorgverzekering aan in twee vormen: de restitutiepolis en de naturapolis. Met de restitutiepolis krijgt u uw zorgkosten vergoed, ongeacht waar u zich heeft laten behandelen. De naturapolis biedt die volledige vergoeding alleen als u zich laat behandelen door een zorgaanbieder met wie de verzekeraar een contract heeft gesloten. Een keuzebeperking dus, maar daardoor bent u met een naturapolis wel voordeliger uit.
  2. Kiezen voor een eenvoudigere dekking
   Ongeveer 80 procent van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. Maar veel van de vergoedingen in hun pakket benutten zij nooit. En een kwart van de mensen met een aanvullende zorgverzekering, maakt daar überhaupt geen gebruik van. Jammer, want de premie voor een flink aanvullend pakket liegt er niet om. Heeft u een spaarpotje van waaruit u aanvullende zorg zelf kunt betalen? Dan kunt u toe met alleen de basisverzekering of eventueel een eenvoudige dekking.
  3. Hoger eigen risico
   U kunt boven op het verplichte eigen risico van 385 euro nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tussen 100 en 500 euro. Hoe hoger uw vrijwillige eigen risico is, hoe minder premie u betaalt. Maar realiseer u wel dat u zowel het verplichte als het vrijwillige eigen risico moet kunnen betalen.
  4. Premie ineens betalen
   Nu betaalt u een maal per maand de premie voor uw zorgverzekering. Maar wist u dat u een korting kunt krijgen als u de zorgpremie in een keer betaalt voor het hele jaar? De korting varieert per zorgverzekeraar, maar ligt tussen de 1 en 3 procent.
  5. Polis zoeken met de laagste premie
   Zorgverzekeraars bepalen zelf de premie voor hun basisverzekering. In 2018 kostte de goedkoopste polis 93,85 euro en de duurste 125,50 euro per maand. Op jaarbasis is dat een verschil van bijna 400 euro. Is prijs belangrijk voor u? Laat ons dan de verzekering zoeken die voor u het voordeligst uitpakt.
  6. Zorgtoeslag aanvragen
   Als uw inkomen laag is, heeft u misschien recht op zorgtoeslag. Ga na of u daarvoor in aanmerking komt en vraag veilig en gratis zorgtoeslag aan via de website van de Belastingdienst.

Wij zoeken het voor u uit
U kunt tot 31 december van dit jaar weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zelf vergelijken en kiezen is tijdrovend en ingewikkeld. Neem daarom contact op met ons kantoor en geef uw wensen door. Wij zoeken dan de zorgverzekering die daarbij past en maken de overstap voor u in orde.